Poniedziałek
- Kapuśniak z kiszonej kapusty z boczkiem
(w składzie: warzywa, laktoza ze śmietany, boczek)
- Sznycel drobiowy podany z ziemniakami i marchewką z groszkiem
(w składzie: mięso drobiowe, marchewka, laktoza z masła, gluten z panierki)
- Strogonow drobiowy z kluskami i surówką
(w składzie: mięso drobiowe, pieczarki, gluten z klusek)
Wtorek
- Żurek z jajkiem
(w składzie: warzywa, gluten z mąki)
- Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym i serem
(w składzie: gluten z mąki, jajka, mięso drobiowe, pieczarki, laktoza z sera)
- Grillowane polędwiczki drobiowe w sosie kurkowym i mini sałatką grecką
(w składzie: mięso drobiowe, laktoza ze śmietany, warzywa, kurki)
Środa
- Krem z batatów
(w składzie: bataty, laktoza ze śmietany)
- Lasagne po bolońsku
(w składzie: gluten z mąki, mięso wieprzowe, laktoza z sera)
- Pierogi leniwe okraszone miodem i orzechami włoskimi
(w składzie: laktoza z sera, orzechy, miód)
Czwartek
- Krem z dyni z imbirem
(w składzie: dynia, imbir, laktoza ze śmietany)
- Kotlety mielone podane z ziemniakami i surówką
(w składzie: mięso wieprzowe, ziemniaki, jajko, gluten z mąki)
- Leczo z kiełbaską, lub wegetariańskie bez, podane z bułeczką
(w składzie: warzywa, kiełbaska, gluten z bułki)
Piątek
- Krem szparagowy ze świeżych szaragów
(w składzie: szparagi, laktoza ze śmietany)
- Chrupiące placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną
(w składzie: ziemniaki, gluten z mąki pszennej)
- Makaron z pieczarkami szynką dojrzewającą i suszonymi pomidorami
(w składzie: szynka wieprzowa, pieczarki, laktoza ze śmietany, pomidor suszony)
Życzymy smacznego
Zespół
Tel: 502 047 444